Teatr NN

Koledzy z Państwowej Szkoły Instruktorów Teatrów Amatorskich - Janina Jarzyna - fragment relacji świadka historii z 18 sierpnia 2006

Leszek Biskup, nawet widywałam go w telewizji, został aktorem. Frączyk został aktorem w teatrach śląskich. Jedna z koleżanek z Puław tańczyła w jakimś zespole, nazywała się chyba Skwarkówna. Jedną spotkaliśmy kiedyś absolutnie przypadkowo, z mężem byliśmy w Warszawie i wstąpiliśmy na picie do bardzo jakiegoś modnego lokalu, nazywał się chyba Metropol, a ona była szefową tego Metropolu, tej knajpy.

Jezus! Jak nam zaczęli kelnerzy podjeżdżać z płonącymi różnymi [potrawami], to myśmy prawie umarli z przerażenia. A ona nas tak podjęła, bardzo fajnie. I tam pracowała. Była świetnym organizatorem. Też robiła tam różne takie wieczorki w tym lokalu swoim. Poza tym jeden był dyrektorem Domu Kultury w Chełmie. Dziewczyny gdzieś mi się tak porozlatywały, w ogóle nie wiem, gdzie i co się z nimi stało. To nie była nas duża grupa. Jeden, wiem, że w Stanach Zjednoczonych tańczył w jakimś zespole, Stasio Karwat, już też podobno nie żyje. Rozlecieliśmy się po prostu wszyscy. Myślę, że i o mnie nie wszyscy wiedzą, że żyję jeszcze.