Teatr NN

Zdjęcia z parku w Żyrardowie - Teresa Taczanowska - fragment relacji świadka historii z 31 marca 2023

Już późniejsze zdjęcia, tu jeszcze na pewno przed moją chorobą, bo jeszcze mam długie włosy. To było na pewno w naszym parku robione zdjęcie. Moja siostra z wujkiem, czyli następnym bratem mojej mamusi, przyjechali z Łodzi, bo oni w Łodzi mieszkali, przyjechali z Łodzi właśnie i ponieważ on się kiedyś fotografiami zajmował, gdzieś tam w jakimś zakładzie fotograficznym pracował, no i miał własny aparat fotograficzny. Oczywiście jego córka robiła te zdjęcia. To właśnie jest w parku w Żyrardowie. Tutej jestem sama, a tutej ze swoim tatusiem. To był rok... można sobie to obliczyć, ponieważ w pięćdziesiątym trzecim byłam chora, więc to mogło być pięćdziesiąty drugi rok, tutej, w tym miejscu. Czyli już mogłam być w szkole średniej, bo od pięćdziesiątego pierwszego poszłam do technikum budowlanego i tutej właśnie ten pierwszy rok technikum budowlanego było.