Teatr NN

Na występach pojawiali się oficiele - Zofia Wronko-Mitrut - fragment relacji świadka historii z 11 lipca 2013

udostępnienie online najcenniejszych zasobów, kabaret "Czart", nagrody, Stanisław Bora 8. Na występach pojawiali się oficiele Zawsze byli oficiele. Przede wszystkim wydział kultury, cenzorzy. Zapraszani byli tak samo, w tej chwili to wojewodowie, a przedtem, to pierwsi sekretarze. Naszym mecenasem był Bora, który faktycznie żadnej premiery nie opuścił, i bardzo nas tak hołubił. Właśnie te wszystkie odznaczenia, które tam mieliśmy: Zasłużony dla Lubelszczyzny, dla miasta Lublina, w całości dostaliśmy jako kabaret „Czart” Złota Czarcia Łapa - czarcią łapę na drewnianym takim tym, to w tej chwili nawet mam w domu. Najbardziej właśnie doceniał nas pan Bora, już zapomniałam jego imienia szczerze mówiąc, chyba Stanisław. On już biedny nie żyje. Tu gdzieś mieszkał nawet na Kalinie.