Teatr NN

Każda „szopka” miała inny tytuł - Zofia Wronko-Mitrut - fragment relacji świadka historii z 11 lipca 2013

udostępnienie online najcenniejszych zasobów, kabaret "Czart", twórczość kabaretu "Czart", "Szopki" 14. Każda „szopka” miała inny tytuł Pierwsza „Szopka” to była w 1964 roku.Ja w niej nie uczestniczyłam. Potem była Szopka Nadbystrzycka, Porozbiorowa. Nie wiem na czym to polegało. Potem była w 1977 roku szopka nasza, znowu. To wtedy byłam w tej ciąży właśnie. Potem była w 1986 roku Szopka Całoroczna, była załóżmy tylko na święta. Tak była dostosowana, że można było nawet jechać i w terenie grać.