Teatr NN

Miejsce Sceny Plastycznej KUL - Leszek Mądzik - fragment relacji świadka historii z 23 listopada 2005

Do dzisiaj wszystkie premiery zdarzyły się i dzieją w Starej Auli KUL-u. Myślę, że ta przestrzeń jakby urodziła formę tego teatru. To była długa, wąska przestrzeń, taki tunel i gdzieś ja ją zagospodarowywałem, coraz bardziej zmniejszając przestrzeń widza, a powiększając przestrzeń grania. Jest to aula KUL-u, która generalnie służy do wykładów, a więc po każdym spektaklu należało ją przygotować, by rano były zajęcia. I do dzisiaj tak jest. Nie mamy sali teatralnej, ale teraz uwierzyłem, że to może tak powinno być. Przez to więcej jesteśmy w świecie.