Teatr NN

Rekreacja nad Bystrzycą - Joanna Kielasińska-Charkiewicz - fragment relacji świadka historii z 30 lipca 2019

Wzdłuż Bystrzycy, praktycznie od Dąbrowy, w tej chwili od ulicy Żeglarskiej, była olbrzymia łąka, którą ograniczała skarpa i las. Tak jak jest w tej chwili. A z drugiej strony były domostwa. Przy drodze, a obecnie ulicy chyba Krężnickiej.

Tamtejsze łąki służyły nam do tego, żeby rozłożyć kocyk. Zawsze zabieraliśmy też jakieś piłki, ręcznik, kostium i ubranko na zmianę. I tamtędy, trochę drogami, troszkę dróżkami się przemieszczaliśmy.