Odjęłam sobie lat - Zofia Wronko-Mitrut - fragment relacji świadka historii z 11 lipca 2013

udostępnienie online najcenniejszych zasobów, kabaret "Czart", anegdoty, Kazimierz Grześkowiak 16. Odjęłam sobie lat Przed odznaczeniami Kazio musiał zebrać nasze dane - kto, gdzie, w którym roku się urodził i tak dalej. No i wcześniej Basia dyktowała Kaziowi z którego jest roku, a ja byłam zrozpaczona, bo byłam starsza od niej o jakieś cztery lata. No i w związku z tym podałam 30 październik 1940 któryś. No i po jakimś czasie Kazio przychodzi do mnie: „Słuchaj, twoje odznaczenie zostało odrzucone” Ja mówię: „No jak mi się nie należy, to trudno” Tak uznałam, może za mało zapracowałam. Mówi: „Nie, bo nie zgadzają się dane” A ja się zaczęłam usprawiedliwiać: „Wiesz co, bo tak przy Baśce nie chciałam się przyznać, że ja jestem starsza od niej o cztery lata” No i potem się wszystko wyprostowało. Podał to również w książce, za co jestem zła na niego, bo dlaczego ja sobie nie mogłam odjąć, jak mogłam. Żartuję oczywiście.