Każde jajko jest inne - Hanna Dziadosz - fragment relacji świadka historii z 26 kwietnia 2013

[Wizja, jak będzie wyglądała pisanka] naszej, naszego jaka. Każde jajko jest inne i jak na przykład weźmiemy do ręki jajeczko i wtedy ono ma takie podłużne czasami czy takie półokrągłe to wtedy robimy już tak wzrokowo. Ja to już wiem jak mam wykonać linie czy będą one w poziomie czy po prostu pionowe prawda i wtedy wiem gdzie, co, jak mam żeby ona miała po prostu taki ładny i wzrokowo przyciągała kogoś kto lubi kupywać pisankę i zwróci na nią uwagę, bo teraz każdy tak patrzy, no taki jest motyw, no taką już mam, to już nie będę, ale z roku na rok staram się, żeby te pisanki miały i były ładniejsze i miały jeszcze ładniejsze kolory, były takie przyjazne oku.