Teatr NN

Walczyłem przeciwko budowie kołchozów - Wojciech Boruch - fragment relacji świadka historii z 20 sierpnia 2013

Zaczęliśmy walczyć od razu przeciw kołchozom. Organizatorom w nocy manto się sprawiło. Nie zabijaliśmy, tylko wystarczyło jak żeśmy wlali w dupę dziesięć łańcuchów od roweru. Miesiąc czasu leczył dupę. Na tym okolica wygrała bardzo dużo. Nie stworzyły się te spółdzielnie produkcyjne. W tych spółdzielniach co było? Dziadostwo. Na Ukrainie przy produkcji kołchozu umarło 5 milionów ludzi. Żeby w Polsce Armia Krajowa skapitulowała, żeby dopuściła tej spółdzielni, produkcji tego kołchozu, to samo by było co na Ukrainie. Jednak się nie dopuściło do tego.