Teatr NN

Koledzy na KUL-u też zajmowali się fotografią - Stanisław Michalczuk - fragment relacji świadka historii z 26 kwietnia 2018

Byli koledzy na studiach, którzy prowadzili też pracownię fotograficzną na KUL-u lub podobnie jak ja, studiując, zajmowali się fotografiką. Do dzisiaj mogę tu wymienić Jurka Żurawskiego, późniejszego długoletniego dyrektora muzeum i konserwatora w Kazimierzu Dolnym. I podobnie wiele innych osób, jak choćby Arkadiusz Czerepiński, który również zajmował się, poza studiami na historii sztuki, fotografiką. Kiedy się tym zajmowałem, to wtedy byłem na KUL-u, i wtedy udostępniano mi po godzinach lekcyjnych w tymże laboratorium, to laboratorium, i mogłem tam wywoływać zdjęcia, i robić odbitki fotograficzne. Później już zawsze korzystałem z usług kolegów lub oddawałem do zakładów fotograficznych filmy.