Sekcje WKS Lublinianka - Józef Wiśniewski - fragment relacji świadka historii z 16 kwietnia 2015

Z zastanych dwunastu sekcji zlikwidowałem, moim zdaniem nieproduktywnych, sekcji osiem. Na ich miejsce powstały inne. Zlikwidowałem sekcję narciarską, hokeja na lodzie, tenisa stołowego, tenisa ziemnego, lekkoatletyki, kolarską i siatkówki. Także po reorganizacji w klubie były sekcje: piłki nożnej w drugiej lidze, koszykówka w pierwszej lidze, strzelectwo w pierwszej lidze, boks w pierwszej lidze, piłka ręczna w drugiej lidze, podnoszenie ciężarów w pierwszej lidze, pływanie - czołówka polska, i sekcja judo, również na poziomie ligowym. Tamte sekcje, rachityczne, nie przedstawiały żadnego praktycznie poziomu sportowego.