Teatr NN

Pszczela Wola istnieje m.in. dzięki Stanisławowi Jasińskiemu - Andrzej Karłowicz - fragment relacji świadka historii z 6 kwietnia 2016

Nie spotkałem go nigdy, doskonale wiem, kto to jest, znam nieźle jego córkę. Między innymi dzięki panu Jasińskiemu Pszczela Wola istnieje, bo on był z panem Wawrynem pomysłodawcą Pszczelej Woli, oni doprowadzili do tego, że powstało liceum, a później technikum pszczelarskie. Wiem, że był ogromnie znanym, oddanym działaczem pszczelarskim i przed wojną, i w czasie wojny. Tak że nazwisko doskonale jest mi znane, ale niestety nie miałem nigdy okazji spotkać się z nim.

Relacja z 6 kwietnia 2016