Teatr NN

Dziadek miał zakład szczotkarski - Witold Karpiński - fragment relacji świadka historii z 22 lutego 2016

[Ulica Łazienkowska], to jest boczna obecnej Kunickiego. Za obecną chyba Aleją Dywizjonu 303. Tam była Łazienkowska, ojciec tam miał warsztat szczotkarski. No bo dziadek był szczotkarzem. Miał zakład na Królewskiej, sklep na Królewskiej, a zakład na Żmigrodzie Nawet widziałem w naszym skansenie kawałki szczotki dziadka produkcji - żeliwny odlew, ciężar od froterki z napisem: Feliks Karpiński, Lublin. Drugi gdzieś taki odlew znalazłem i przykręciłem na działce, na pamiątkę, żeby był. Jak dziadek umarł, to została tabliczka na drzwiach: Feliks Karpiński. Mosiężna, wygrawerowana.