Prasa niezależna – „Informator NSZZ «Solidarność» AR w Lublinie” (1981)

„Informator NSZZ «Solidarność» AR w Lublinie”

Pismo wydawane między 24 listopada a 9 grudnia 1981 roku przez redakcję „Biuletynu Informacyjnego NSZZ «Solidarność» Akademii Rolniczej w Lublinie”.

TytułyBezpośredni odnośnik do tego akapituWróć do spisu treściWróć do spisu treści

Numer 3 bez numeracji jako „Informator NZS i NSZZ «Solidarność» Akademii Rolniczej w Lublinie. 3 dzień strajku”.

RedakcjaBezpośredni odnośnik do tego akapituWróć do spisu treściWróć do spisu treści

Członkami redakcji byli: Andrzej Pleszczyński (redaktor prowadzący), Barbara Woytowicz, Wanda Baj, Ewa Różycka, Krzysztof Grudzień, Ludwik Tochman i Marek Kuna.

Prezentowano informacje na temat strajku w Wyższej Szkole Inżynierii w Radomiu, informacje o wydarzeniach bieżących z kraju, Lublina i Akademii Rolniczej, komunikaty i komentarze, dokumenty.

Opublikowano 12 wychodzących nieregularnie numerów, w nakładzie do 500 egzemplarzy, o objętości 2 stron formatu A4, drukowanych na powielaczu1.

Opracowanie: Michał Bednarczyk