Prasa niezależna – „Express. Informator Agencji «AS» NSZZ «Solidarność» Fabryki Łożysk Tocznych – 1 Kraśnik” (1981)

„Express. Informator Agencji «AS» NSZZ «Solidarność» Fabryki Łożysk Tocznych – 1 Kraśnik”

WydawcaBezpośredni odnośnik do tego akapituWróć do spisu treściWróć do spisu treści

Pismo wydawane w Kraśniku przez „Solidarność” w Fabryce Łożysk Tocznych od 25 marca do 13 grudnia 1981 roku.

Od numeru 7 jako „Express Informator”.

RedakcjaBezpośredni odnośnik do tego akapituWróć do spisu treściWróć do spisu treści

Józef Anulewicz, Antoni Dżugaj, Jerzy Kata, Ryszard Kuśmierczyk, B. Miękinia, Jerzy Paszkowski, Zdzisław Szymczak, Henryk Wojtyra, Cecylia Wójcik.

Publikowano krótkie informacje serwisowe i dokumenty związkowe.

Opublikowano co najmniej 50 numerów nieregularnie wychodzących, w nakładzie 1–3 tys. egzemplarzy, objętości 2–12 stron formatu A5, drukowanych metodą offsetową w Fabryce Łożysk Tocznych1.

Opracowanie: Michał Bednarczyk

1 http://www.encyklopedia-solidarnosci.pl/wiki/index.php?title=R01554_Express_Kra%C5%9Bnik [dostęp: 10 marca 2015]. Zob. także: M. Dąbrowski, NSZZ Solidarność Region Środkowo-Wschodni w latach 1980–1981, Lublin 2014, s. 411, 412. Zob. także: A. Konderak, Bibliografia prasy Solidarności 28 VIII 1980–12 XII 1981, Lublin 1990, s. 37, 38.