Sławni studenci - Elżbieta Wolicka-Wolszleger - fragment relacji świadka historii z 27 czerwca 2005

Bazydło, Krupski to mój student, trójkę biedaczek miał z ćwiczeń z metafizyki, na które chodził do mnie, Borusewicz, mam takie znakomite znajomości. Miałam, nie wiadomo dlaczego, słynne na uniwersytet ćwiczenia z metafizyki, krótko je miałam, bo potem przeszłam na wydział humanistyczny, ale na te ćwiczenia uczęszczał Krupski, uczęszczał Borusewicz, uczęszczała Joanna Szczęsna, z którą się krótko, ale intensywnie przyjaźniłyśmy. Moim uczniem był też Kazio Wójcicki, który potem poszedł do „Więzi” i tam się udzielał, o, ze sławniejszych uczniów.