HGIS Lublin to serwis zawierający informacje o historii miasta i regionu, który umożliwia wyszukiwanie informacji na temat osób, wydarzeń, miejsc i źródeł. Informacje te prezentowane są na interaktywnych mapach, wykorzystujących historyczne źródła kartograficzne.

Serwis dedykujemy naszemu zmarłemu koledze Tadeuszowi Przystojeckiemu.

Teatr NN

Spis abonentów sieci telefonicznych w Lublinie na 1939 r. - Lublin, ul. Staszica 10, Kasa Pożyczkowa Bezprocentowa Żydowska

Spis abonentów sieci telefonicznych Dyrekcji Okręgu Poczt i Telegrafów w Lublinie i Polskiej Akcyjnej Spółki Telefonicznej w mieście Lublinie na 1939 r.
  • Data publikacji: 1939

Miejsce prowadzenia działalności: Lublin, ul. Staszica 10, Kasa Pożyczkowa Bezprocentowa Żydowska