Lubartowska 8

(wg numeracji przedwojennej, obecnie Lubartowska 14)

• plan przebudowy lokalu sklepu firmy „Gentelman” w posesji nr 8 przy ul. Lubartowskiej w Lublinie, wł. Ch. Bayera: plan orientacyjny (1:10000), plan sytuacyjny (1:100), rzut poziomy (1:100), widok sklepu od ul. Lubartowskiej (front)

Ankieta – dane z dnia 10 XI 1936 r.

1. Właściciel: Chil Bayer s. Mojżesza i Rajza Bayer
2. Rodzaj budynku: dom mieszkalny z cegieł
3. Liczba mieszkań: 45
4. Liczba piwnic: 1
5. Liczba pięter: 2
6. System wodociągowo – kanalizacyjny: urządzenie wodociągowe
7. Oświetlenie: elektryczne
8. Ogrzewanie: 30 pieców
9. Klatki schodowe: 1 główna i 4 boczne
10. Balkony: 6 frontowych, 6 od podwórza, 6 od ul. Wodopojnej
11. Pokrycie dachu: dach pokryty blachą
12. Zakłady fabryczne i handlowe: olejarnia i fabryka sandałów
13. Składy manufakturowe, sklepy

• projekt urządzenia reklamowego dla I. A. I. K. Poznańskiego w Łodzi Oddział w Lublinie ul. Lubartowska 8; zdjęcie bramy wejściowej do budynku, elewacja (1:50), opis szyldu, wyk. Zygmunt Brodt

• projekt urządzenia reklamowego dla W. P. Hercla Nirenberga, Lublin ul. Lubartowska 8: zdjęcie drzwi i wystawy sklepowej, szczegóły urządzenia reklamowego (1:20), elewacja (1:50), przekrój (1:50), wyk. Zygmunt Brodt

• plan szyldu firmy M. Koper: zdjęcie frontu sklepu, szkic sklepu (1:50), plan liter ( 1:100), wyk. Henryk Zamorowski

• projekt poszerzenia otworu sklepowego w domu nr 8 przy ul. Lubartowskiej wł. Jozef Lewin, plan orientacyjny, widok frontowy, rzut poziomy (1: 50), przekrój, wyk. Michał Krzywicki

• projekt poszerzenia otworu sklepowego w domu wł. Prajera przy ul. Lubartowskiej 8 w Lublinie: widok sklepu, rzut poziomy (1: 50), przekrój, plan orientacyjny

• projekt urządzenia reklamowego W. P. Zeliger Majlech, Gerson Najden: zdjęcie sklepu od frontu, widok elewacji (1:100), szczegóły urządzenia reklamowego (1: 20)

• projekt przebudowy wystawy sklepowej przy ul. Lubartowskiej 8; opisy planów w języku niemieckim – obecny widok zewnętrzny domu przy ul. Lubartowskiej 8 (1:100), widok tyłu, przekrój poprzeczny, przekrój poziomy, wyk. R. Białobrzeski

• plan sklepów M. H. D. w Lublinie przy ul. Lubartowskiej 8: rzut parteru – stan istniejący (1: 100) oraz projekt przebudowy, elewacja frontowa (1: 100) oraz projekt jej przebudowy

APL, Inspekcja Budowlana, sygn. 2570