Lubartowska 57

Ankieta - dane z dnia 30 X 1936 r.

1. Właściciel: Wyższa Uczelnia Religijna Żydowska pod nazwą "Jeszywas Chachmej Lublin" im. Rabina Majera Szapiro
2. Dom z cegły
3. Liczba mieszkań: 1
4. Liczba piwnic: 1
5. Liczba pięter: 4
6. Wodociąg i kanalizacja
7. Oświetlenie elektryczne
8. Klatka schodowa główna i boczna
9. Liczba balkonów: 2 żelazne i 2 murowane
10. Dach kryty blachą

• 2 projekty Wyższej Szkoły Żydowskiej w Lublinie, wyk. A. Smoluchowski i H. Bernca: plan sytuacyjny (1:500), plan orientacyjny, rzut parteru, rzut I piętra, rzut II piętra, rzut III piętra, rzut IV piętra, rzut suteryn, przekrój A-B, przekrój C-D, przekrój E-F, widok główny, widok od szpitala

• projekt urządzeń kanalizacyjnych w gmachu Wyższej Uczelni Religijnej Żydowskiej przy ul. Lubartowskiej nr 57 w Lublinie: plan orientacyjny, plan sytuacyjny (1:500), rzut suteren, rzut parteru

Karta realności - dane z dnia 8 VIII 1941 r.

1. Powierzchnia: