Moja szkolna klasa - Zofia Siwek - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Była cudna. Naprawdę! Spotykaliśmy się po latach. Po dwudziestu latach, na dwudziestolecie [matury] było spotkanie zorganizowane na terenie szkoły chemicznej, w naszej klasie. Usiedliśmy w tych samych ławkach, na tych samych miejscach. Chyba w tych samych ławkach, bo na tych samych miejscach. Bo dwie osoby z jednej strony, dwie osoby z drugiej, a tu po cztery. I tak samo była ustawiona ta klasa. No chyba nie specjalnie dla nas, ale to było bardzo miłe spotkanie, bardzo miłe. Nawet nasz ksiądz został zaproszony i przyszedł. A później było kilka spotkań klasowych u mnie w domu. Jedna koleżanka wjechała do Stanów i gdy ona przyjeżdżała tutaj, to ja organizowałam takie spotkania, raz nawet było spotkanie z wychowawczynią. No to było bardzo miłe spotkanie. Niektórzy mówią, ze nie lubią...