"Tato używał samochodu tylko w interesach" - Sarah Tuller - fragment relacji świadka historii [TEKST]
poszukiwaniu Lubliniaków. USA 2010, samochód, handel materiałami „Tato używał samochodu tylko w interesach” Tato nie podwoził mnie do szkoły. Myśmy tego samochodu nie używali. Używaliśmy tylko, jak trzeba było. Bo moja mama powiedziała: „Ty nie pojedziesz samochodem jak ważniaczka do szkoły” Ja pamiętam. „Niech mnie on odprowadzi samochodem”. Ja nie umiałam prowadzić, bo był szofer, co siedział cały dzień. To [mama mówiła]: „Nie będziesz ważniaczką, nie pójdziesz do szkoły samochodem”. Tato używał samochodu interesownie. On rozjeżdżał po miasteczkach. Nasz interes był bardzo duży. Z miasteczek przyjeżdżali ci, co mieli te małe sklepiki po ten...