Burzliwe relacje ze starszym bratem - Sarah Tuller - fragment relacji świadka historii [TEKST]
[Mój starszy brat] w 1938 roku pojechał do Belgii. To przez cały rok ja do niego stale pisałam i on do mnie, bo myśmy mieli relationship, stosunek hatred and love, love and hatred, miłość i zazdrość. On był taki zdolny, że zanim ja wypowiedziałam słowo, to on już wiedział, to on już mówił. On wszystko wiedział, wszystko robił szybko. Tylko w sportach nie był dobry. To ja zaczęłam być w szkole dobra w sportach. Nasze nazwisko jest Feldzamen, to jak szło do sportów w szkole, to jego nazywano Feldzamenówna, a mnie nazywano: „O, tu idzie Feldzamen” To jak myśmy musieli robić sporty, to jest sports curricle, tak że on nie mógł złapać piłki –piłka szła poprzez jego ręce. Tak że jak on miał coś zrobić, to mówili: „Tu idzie Feldzamenówna” A mnie nazywano Feldzamen, bo ja byłam dobra w sportach....