Zmiany w zespole "Spotkań" po wydarzeniach stanu wojennego - Janusz Krupski - fragment relacji świadka historii [TEKST]
niezależny ruch wydawniczy, stan wojenny, opozycja w PRL, życie polityczne, Zmiany w zespole „Spotkań” po wydarzeniach stanu wojennego Po wyjściu z internowania prowadziliśmy z kolegami w Lublinie rozmowy o tym, co robić dalej. Część była zdania, że może należy zrobić przerwę w tej działalności, zawiesić ją, żeby każdy z nas uporządkował swoje różne sprawy. W tym czasie Janek Stepek złożył już wniosek o wyjazd z rodziną na Zachód, on stwierdził, że nie ma w Polsce warunków do tego, by normalnie mieszkać i utrzymać rodzinę. Był żonaty, miał dwoje dzieci i chyba w lutym 1983 r. wyjechał do Paryża. Inni też zastanawiali się, jak w tej nowej sytuacji układać sobie życie. Ja byłem zdania, że tę...