Drukowanie pisma "Spotkania" w mieszkaniu Stefana Szaciłowskiego - Janusz Krupski - fragment relacji świadka historii [TEKST]
niezależny ruch wydawniczy, opozycja w PRL, życie polityczne Drukowanie pisma „Spotkania” w mieszkaniu Stefana Szaciłowskiego Przy ul. Marii Curie-Skłodowskiej, w mieszkaniu Stefana Szaciłowskiego i jego mamy, drukowany był pierwszy numer „Spotkań” i miał być drukowany numer drugi. Przed drukiem tego numeru, kiedy już zgromadziliśmy część papieru i matryc, miała miejsce rewizja przeprowadzona przez Służbę Bezpieczeństwa, która uniemożliwiła ten druk. Ale wtedy stała się jedna ważna rzecz. Mimo tej straty, którą wtedy ponieśliśmy, od drugiego numeru „Spotkania” już były podpisywane. Pierwszego numeru „Spotkań” nie podpisaliśmy, mimo że nie mieliśmy żadnych oporów związanych z brakiem...