Nauczyciele pszczelarstwa - Andrzej Karłowicz - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Nauczyciele nasi pszczelowolscy: pan, świętej pamięci, Mieczysław Wojtacki, który był doskonałym nauczycielem, wspaniałym nauczycielem chemii, ale przede wszystkim technologii produktów pszczelich i przetworów miodowych. Przeróżne wypieki, miody pitne i tak dalej, i tak dalej. Doskonały nauczyciel, no i on miał swoją pasiekę, niewielką pasiekę wprawdzie. Przez czterdzieści, pięćdziesiąt lat pisał przeróżne artykuły do miesięcznika „Pszczelarstwo” a był oprócz tego świetnym fotografem i on wszystkie swoje artykuły w „Pszczelarstwie”ilustrował swoimi zdjęciami robionymi we własnej pasiece: i same ule, i jakieś konkretne sytuacje na plastrze pszczelim i tak dalej, i tak dalej. Też już niestety dawno nieżyjący –profesor Jan Flis. Był przez wiele lat kierownikiem...