Protestanci w Terespolu - Mateusz Zabłocki - fragment relacji świadka historii [TEKST]
W Kościele [w Terespolu] jest członków, a członkiem jest osoba, która w wieku świadomym przyjęła chrzest i spełnia pewne kryteria biblijne żeby być w Kościele i takich członków jest ponad 100 osób, plus dalszych sympatyków, plus dzieci to jest grubo ponad setka. Więc grupa chrześcijan ewangelicznych w Kościele Zielonoświątkowym w Terespolu to jest ponad 200 os. Na warunki polskie jest to duża, duży odsetek ludzi w porównaniu do miasta, w którym Kościół się znajduje. Jest to Kościół proewangelizacyjny, chcemy za wszelką cenę wychodzić jak to jest tylko możliwe do ludzi na zewnątrz, tzn. do ludzi, którzy do tej pory nie mieli styczności, albo nie spotkali się z prawdziwym Bogiem. Nie mieli możliwości zasmakowania prawdziwego życia z Jezusem Chrystusem i po prostu życia w...