Dom i studia - Andrzej Cieślar - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Urodziłem w Gdańsku. Później rodzice ze mną i z moim starszym bratem polecieli do Stanów, do szkoły biblijnej w Filadelfii. Gdy wróciliśmy, to jeszcze chwilę w Gdańsku pomieszkaliśmy, następnie przenieśliśmy się do Krakowa, później z Krakowa do Warszawy, z Warszawy do Wisły na jeden rok. Później z powrotem do Warszawy, a z Warszawy, jak już byłem w gimnazjum, przeprowadziliśmy się do Szczecina. Tam skończyłem w zasadzie, ukończyłem liceum i poszedłem do Krakowa na studia, a później znowu do Warszawy. Te przeprowadzki to głównie z tego powodu, że tata akurat ma taką pasję i też talent do rozpoczynania czegoś nowego, czy może nawet niekoniecznie rozpoczynania czegoś nowego, ale wchodzenia w pewne miejsca na taki start....