Mówiłeś że będzie dobrze - Krystyna Stępniak - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Henryk Janusz Stępniak, wyrzuty wyborców „Mówiłeś, że będzie dobrze” Pamiętam, jak były chrzciny Natalki. To było w niedzielę, a później było jakieś spotkanie na Woli. Wiem, że Janusz jako senator został zaproszony. Moja mama została tutaj z dziećmi. Myśmy pojechali, bo tak trzeba było. Byliśmy tam krótko, może z godzinkę. W ogóle tych spotkań swego czasu (jeszcze wcześniej) było bardzo dużo. I wracamy już do samochodu, i podszedł do Janusza [pewien człowiek] i mówi: „Ty mówiłeś, że będzie dobrze. A co jest?”. I oczywiście przeklął. [Mi] autentycznie tak [Janusza] szkoda było, bo on to tak przeżywał osobiście. Każde [tego typu zdarzenie] odbierał jako własną porażkę. Nie mógł się z tym pogodzić –...