Niebieski taki siny wyszedł, trochę jak denaturat - Dobrosław Bagiński - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Plakaty [z kandydatami] zostały wydrukowane w offsecie. Słabo wyszły. To takie było blade, bladosine. Miało być niebieskie, taki granatowy druk, ale przez to rozrzedzenie punktów ten niebieski taki siny wyszedł, trochę jak denaturat. Tam inny kolor był dla Sejmu, taki sepiowy, o ile pamiętam, a dla Senatu inny troszkę. W każdym razie to już było, a jeszcze nic nie było wiadomo, o tych plakatach z Wałęsą. Byłem bardzo niezadowolony z tych plakatów kandydatów, bo to wyglądało na samizdat taki. Offset, żeby miał nasycenie, musi być na dobrym papierze wydrukowany, a tego papieru [Norbert] Wojciechowski nie miał dobrego w takiej ilości. Bo to prawdopodobnie poszło w koszty Uniwersytetu, ten druk. I ja byłem niezadowolony z tego i miałem takie poczucie, że te plakaty mogą być załącznikami do jakiegoś plakatu, który będzie...