Udało nam się efektownie rozrzucić ulotki nawołujące do bojkotu wyborów - Jan Pleszczyński - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Poprzez brata nawiązałem kontakt z Janem Magierskim i byłem przez mniej więcej dwa lata drukarzem. Drukowałem na sicie „Biuletyn Informacyjny Regionu Środkowo- Wschodniego «Solidarności»”. Robiłem to z Januszem Małkiem – nie wiem, czy państwo z nim kiedykolwiek mieli kontakt. Dla mnie to jest zawsze takie trochę zafałszowanie, że mało się mówi o niektórych ludziach, którzy wiele wtedy robili. Nie mówi się o tych, którym się nie powiodło. Janusz, tak jak ja, też sobie poradził, ale z racji mojego dziennikarstwa mnie ludzie jednak znają: „A, to jest ten człowiek, który w latach osiemdziesiątych coś tam robił”. Natomiast jest mnóstwo ludzi takich, którzy naprawdę coś robili, a później byli zapomniani. Janusz Małek teraz jest chyba na emeryturze, to jest fizyk, był nauczycielem. Od wielu lat nie mam z nim kontaktu,...