Adam Cichocki i jego współpracownicy wnieśli nowe koncepcje zarządzania województwem - Kazimierz Grelak - fragment relacji świadka historii [TEKST]
W Porozumieniu Centrum działał Adam Cichocki, późniejszy wojewoda lubelski. Utrzymuję z nim kontakty. Myśmy współpracowali z Dariuszem Wójcikiem, który był wtedy studentem chyba Politechniki Gdańskiej. Jak typowaliśmy [Adama] Cichockiego na wojewodę, to wtedy [Dariusz] Wójcik mocno go popierał. Pamiętam, że również uczestniczył w rozmowach nieżyjący już redaktor Wacław Biały. Nawiasem mówiąc, dałem Cichockiemu swojego najlepszego adiunkta, dzisiaj już profesora Macieja Bałtowskiego, liczącego się w środowisku ekonomicznym. Adam umiał otoczyć się ludźmi młodymi, którzy mnie zaskakiwali. Poprzednik Cichockiego, wojewoda Jan Wojcieszczuk był raczej administratorem, dobrym biurokratą. Cichocki natomiast i jego współpracownicy wnieśli nowe koncepcje zarządzania...