Siedziba Komitetu Obywatelskiego. Krakowskie Przedmieście 62 - Tomasz Przeciechowski - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Pomieszczenia które dostaliśmy to były jakieś takie stare biura. Tam się chyba mieścił Komitet Czynów Społecznych, czy coś takiego. On został wyprowadzony stamtąd, ale to były dosłownie trzy, czy cztery pokoiki. Taka oficynka mała. Jak chodzi o wyposażenie biurowe, to jednak w dużej mierze „Solidarność” pomagała. W tej chwili nie pamiętam skąd biurka na przykład były, czy oni nam zostawili, czy dostaliśmy z „Solidarności”. Trudno mi powiedzieć, bo wówczas jeszcze „Solidarność” nie była „Solidarnością” legalną, rejestracja nastąpiła później, był Tymczasowy Zarząd Regionu. Co ciekawe, jak zaczęliśmy tworzyć biuro wyborcze Komitetu Obywatelskiego, to ludzie przychodzili. Był apel Komitetu, że prosimy o pomoc w organizacji biura i przychodzili całkiem nieznajomi, obcy ludzie zupełnie,...