Inwigilacja SB - Tomasz Przeciechowski - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Co ciekawe, zebranie organizacyjne Komitetu Obywatelskiego mimo że tajnie było organizowane, nie było nigdzie publikowane, że będzie się odbywało, tym niemniej jednak byliśmy wszyscy z grona takich osób, które były w stanie wojennym bardzo blisko związane z „Solidarnością” i działały w podziemnej „Solidarności”, dość dobrze pilnowani i inwigilowani przez Służbę Bezpieczeństwa, bo z tego zebrania, nie wiem do dziś przez kogo i w jakiś sposób, została sporządzona notatka informującą o powołaniu Komitetu Obywatelskiego, łącznie z pseudonimami nadanymi przez Służbę Bezpieczeństwa członkom tegoż zebrania. Nikogo nie podejrzewam z uczestników zebrania, aczkolwiek do końca przecież nie mogę być pewny. Mógł być podsłuch. Ta notatka mogła być sporządzona znacznie później, gdy Komitet już...