Spotkania przedwyborcze - Ignacy Czeżyk - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Był bardzo duży entuzjazm. Na przykład spotkanie w IUNG-u, w dużej sali kolumnowej, konferencyjnej IUNG-u. Jest spotkanie, sala wypełniona, przedstawiają kandydata, ogromne zasłuchanie, ogromny entuzjazm, ogromna akceptacja. Warto dodać, że moją kandydaturę zgłosił pracownik IUNG, świętej pamięci Józef Gądor, był on jednocześnie przewodniczącym PTTK. On mnie zgłosił dlatego, że znaliśmy się ze spotkań na Zachcie, gdzie funkcjonował uniwersytet latający. Tam pracował Chór „Sobiepany”. Tam spotykała się młodzież i uczyła się deklamacji patrotycznych. Tam uczyła się tego co nazywa się doktryną polityczną i historii doktryn politycznych. Jednym słowem bardzo dobra edukacja. Inne spotkanie, w Domu Chemika. Tyle ludzi przyszło na to spotkanie, że trzeba było...