Byliśmy mniej więcej w tym samym wieku - Jan Huzar - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Nie pamiętam dokładnie kiedy on (Romuald Wiśniewski- dop. M.N.) zaczął pracować [w "Sztandarze"]. Jak ja zacząłem pracować, to on już był w redakcji. No chyba się najbardziej kolegowaliśmy z nim, tak wśród innych z redakcji. Byliśmy mniej więcej w tym samym wieku. On był trochę młodszy. No i tak jak powiedziałem obaj byliśmy niepartyjni. To był wyjątek właśnie, w redakcji. A z nim się bardzo dobrze pracowało. On na początku był w Dziale Miejskim i zajmował się sprawami miejskimi. Później został kierownikiem Działu Sportowego. No i to mu, jeżeli chodzi o gazetę, na dobre wyszło. Bo ta gazeta później z tym Działem Sportowym była zauważalna, ten Dział Sportowy się wybijał w tej gazecie. Wprowadził pewną innowację, bo wprowadził dodatek. To było “Echo sportowe”; [taki] nadał tytuł. I nieraz było tak, że mówi: “Mam stronę. Zrób mi takie zdjęcie jakieś; no jakiegoś sportowca, czy kogoś”. Musiałem mu na własną...