Nie byli skorzy dawać nagród - Jan Huzar - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Wystaw fotograficznych w czasie pracy (na stanowisku fotoreportera- dop. M.N.) nie miałem. Po prostu nie było na to czasu. Bo chcąc zrobić taką wystawę, trzeba było zrobić to na dużych formatach. Trzeba było to jakoś oprawić. Nie można przecież przypiąć pinezką zdjęcia do ściany, tylko to trzeba jakoś oprawić, żeby to mogło być wystawione. No nie można wystawić dziesięciu zdjęć tylko przynajmniej dwadzieścia. Czy nawet więcej, żeby to można było uznać jako wystawa fotograficzna. I po prostu nie miałem na to czasu. Ale moje zdjęcie się trafiały. Bo nieraz dawałem na jakąś wystawę. W ogólnych takich. Takie jak robił Polakowski, organizował jakieś takie zbiorowe wystawy zdjęć. Trafiały się tam i moje zdjęcia. A tak [to] indywidualnych [wystaw ] nie miałem. Nie byli skorzy dawać nagród. Chcąc nagrody otrzymywać to trzeba gdzieś wysyłać [zdjęcia], no do jakiegoś czasopisma “Fotografia”, czy czegoś. Po prostu na to nie było...