Logo Galerii zajmowało 3/4 afisza - Anna Nawrot - fragment relacji świadka historii [TEKST]
A, pan Janek [Gryka] był zawsze. Jasio był zawsze, zawsze mi pomagał, ale zawsze działał społecznie. Wie pan, że on pracował 14 lat społecznie? Ja pracowałam tam na godziny zlecone, chyba przez 6 lat, przez 6 lat na pół etatu, i chyba po 12 latach zatrudniono mnie na etat, bo miałam te inne prace. A Jasio w sumie od kilku lat pracuje, od niedawna. A przez 14 lat pracował społecznie, czyli był „tym” od malowania przestrzeni, od wieszania, od robienia szablonów, bo to przecież w 80. latach to co robiliśmy? Robiliśmy, wycinaliśmy w papierze szablony, i żeby zaanonsować wystawę no to... To jak dzisiaj patrzymy na to z tamtej perspektywy, no [to] po prostu to jest śmieszne. [Logo było] od samego początku. Pierwsza rzecz, którą robiliśmy to było to logo. Ono było troszkę takie, jakby z wewnętrzną przestrzenią, taki rodzaj pewnego pomieszczenia; to wpisanie - Biała i to logo tego... Także to logo się pojawiło i potem się...