Ja nigdy nie słałam jakichś portfolio - Anna Nawrot - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Mieliśmy taką wystawę w Hamburgu, fotograficzną, w galerii Moment. To była dość taka duża moja wystawa, ale nie tylko ja tam byłam na tej wystawie. Była też Krysia Kutyna, i Jasio (Gryk a-dop.red.). Byliśmy tam we troje, i to była wystawa czysto fotograficzna, kiedy jakby interesowałam się taką wielkoformatową fotografią. Ale potem jak Irenka zaczęła robić te swoje wielkie fotografie dałam sobie spokój, bo już uznałam, że dwie siostry w fotografii to była by jakaś przesada; chociaż czasami pozuję jej do tych zdjęć. Szczególnie jak robiła takie zdjęcia związane z bliźniactwem; skądinąd. Jaka [jeszcze]? W Bremie. Wystawa w takim spichlerzu. W [19]99 roku. Ale więcej wystaw chyba, tych takich zagranicznych zrobiliśmy jako Galeria, niż jako my sami w sobie; zresztą to były zawsze wystawy, które wychodziły, jakby z inicjatywy kogoś z zewnątrz. Ja nigdy nie słałam jakichś portfolio, jakichś CV, jakiejś prośby, że może [by]...