Środowiska drukarskie - Anna Samolińska - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Jeśli chodzi o osoby, które zajmowały się drukiem w drugiej połowie lat 70. – tylko to nie będzie żadna kolejność ważności, tylko to będzie moja sklerotyczna, że tak powiem, pamięć, kogo ja sobie przypominam – to był Wojtek Samoliński, ale też Paweł Nowacki, Michał Zulauf. Był taki ładny chłopiec – Wojtek Putkiewicz. Robił tak: Krzysiek Żórawski, Piotrek Kałużyński, Wiśnioski Paweł, syn profesora. Były jeszcze jakieś dziewczyny. Krzysiek Gębura. On też zresztą bywał chyba na tych spotkaniach u Bożeny, o ile pamiętam. Magierscy, Klimowicze, Rajsowie. Ale ja mogę na przykład o czymś takim ważnym bardzo nie pamiętać w tej chwili. Nawet o takiej sytuacji, że był jakiś inny podmiot, inne środowisko, a ja zapomniałam, że byli. To dlatego, że tam było na przykład środowisko, w pewnym momencie się utworzyło, tak zwanego ROPCiA. I ja nie mam pojęcia, jaką oni mieli technikę. Bo oni jakby nie wydawali żadnej takiej dużej rzeczy...