Osobowości radiowe - Maria Ballod - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Na pewno takim znakomitym radiowcem, który to wszystko jakoś organizował, trzymał, prowadził, był Janusz Weroniczak, który się potem przeniósł do Białegostoku. Był tam Księski. Pijący to pijący, ale pełen fantazji. Taki trochę poeta. Tzn. nawet wydał chyba ze dwa tomiki. Wiem, że pod koniec życia wydał jeszcze we Wrocławiu. No i Zbyszek Stepek. Wszyscy oczywiście nie żyją. No na pewno Zbyszek Stepek był taką osobowością. Przy czym to była taka mimoza z wyglądu, a jednocześnie te jego szaleństwa himalaistyczne, zresztą zginął na drugiej wyprawie. Z pierwszej wrócił z połową dłoni wypaloną. Okazuje się, że kolega leciał i on go złapał na linie i proszę sobie wyobrazić uratował chłopaka, ale lina mu wypaliła opuszki. Zbyszek Stepek był chyba najlepiej piszącym z tego środowiska. Też się miał przenieść do Warszawy. Zginął niestety w Himalajach. Ja nawet mam wyrzuty sumienia, bo przed wyjazdem, to już tu w...