Ludzie zaangażowani w podziemną działalność wydawniczą - Wit Karol Wojtowicz - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Najważniejsze osoby ze środowiska "Spotkań" Janusz Krupski był tym, który to wszystko trzymał. Były oczywiście też rozmowy z Bogdanem Borusewiczem, ale ja przyznam się, że nie chciałem wiedzieć gdzie i co robi reszta, gdzie są przechowywane rzeczy, im się mniej wie, tym jest lepiej. Inne ważne dla tego środowiska osoby to: Piotr Jeglinski, który był obecny nie będąc w Lublinie, Janusz Bazydło, Bradel, Stefan Szaciłowski, i wielu wielu innych kolporterów, drukarzy, tych co przechowywali, albo wiedzieli, gdzie jest przechowywane sprzęt czy całe nakłady. Mimo, że staraliśmy się o sobie nie wiedzieć, to chyba i tak doskonale się orientowaliśmy kto jest co robi....