Drukowanie czasopisma "Zapis" - Wit Karol Wojtowicz - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Drukowanie "Zapisu" i "Spotkań" W „Spotkaniach” zajmowałem się organizowaniem miejsc, gdzie będą drukowane poszczególne komunikaty, bo drukowaliśmy na przykład komunikaty KOR-owskie. Początkowo przyjmowaliśmy zlecenia z różnych środowisk. Takim jednym większym zleceniem był pierwszy numer „Zapisu”. „Zapis” nr1 to była wielka ambitna praca. Rozpoczęliśmy ją chyba w styczniu 77-ego może pod koniec 76-go roku. W każdym razie chociaż na okładce jest napis styczeń 77 to numer ukazał o wiele później, to była ogromna praca. Ogromna praca logistyczna. Wiadomo było, że nie da się swobodnie kupić papieru, denaturatu, był problem z kalką karbonową. To wszystko trzeba było robić powoli, rozważnie i spokojnie. Poza tym trzeba było zorganizować miejsca, w których te wydrukowane strony będą przechowywane, w których nastąpi ich składanie tych książek....