Dużym problemem jest spadek produkcji wody - Marek Kalamon - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Borykamy się z jednym, wielkim problemem - spadek produkcji wody. To jest problem, który zbija nam sen z oczu. Jak nie ma wody, to nie ma pieniędzy, a po to jest firma, żeby zarabiała. Żeby zneutralizować spadek produkcji wody, imamy się innych działalności, które by zrekompensowały dochody firmy - Rokitno, wspomniałem wcześniej. Z naszego podwórka - mamy kupioną specjalną kamerę do inspekcji studni głębinowych. Powiem szczerze, że na okolicę naszego dawnego województwa lubelskiego, chyba my tylko mamy. Z wydziału hydrogeologii wyjeżdżają z tą kamerą i kamerują. Teraz będą się wybierali do Rejowca, bo tam jakąś mają studnię do zkamerowania. Ostatnio gdzieś byli pod Biłgorajem, chyba w Biszczy. Kamerowali jakąś studnię w Chełmie, no w całym województwie lubelskim z...