Wyzwania, jakie stoją przed wodociągami - Marek Kalamon - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Przed naszym działem [wyzwaniem jest] system centralnego sterowania. W tym roku mają ruszyć przetargi na modernizację „Zemborzyckiej", „Felina" i „Ruty". Tutaj będzie nie dość, że sprawa samej modernizacji, ale też wyłączenie tych obiektów z eksploatacji, co jednak nie wpłynie negatywnie na zaopatrzenie miasta w wodę. Kroi się w tym roku - nie wiem czy do tego dojdzie - następny etap remontu osiemsetki, więc też może mieć to wpływ na pracę firmy i na zaopatrzenie miasta w wodę. Ale mogę mieszkańców zapewnić, że do ich domów płynie zdrowa, czysta woda, którą można śmiało pić odkręcając kran o każdej porze dnia i nocy. Oczywiście jeżeli jest awaria, to wody nie ma i dopiero pewnie wtedy mieszkańcy sobie przypominają, że taki MPWiK istnieje i od razu sobie przypominają numer 994, i dzwonią. Czasami...