Jestem zadowolony, że tutaj pracuję - Marek Kalamon - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Nie miałem jakichś takich wzorców, jak na przykład niektórzy pracownicy wodociągów, że tam ich dziad, pradziad pracowali - oni poszli dalej drogą wodociągowca. Ja to po prostu taką szkołę wybrałem, bo uznałem, że to może być lekka i przyjemna praca. Zakotwiczyłem się na dłużej, bo po prostu to mi się już spodobało - to raz. A dwa, to człowiek się też i przyzwyczaja. Atmosfera w pracy była zawsze przyjemna wśród pracowników, ale i wśród dyrekcji czy kierownictwa. Nie było u nas w dziale produkcji jakiejś niezdrowej atmosfery. Nie narzekam, jestem zadowolony, że tutaj pracuję, że zostałem w wodociągach. Tym bardziej, że na ostatnim stanowisku, gdzie jestem mistrzem na produkcji wody, w dziale produkcji wody, to tam mam większe pole do rozwinięcia się jeżeli chodzi o samą technologię....