Od zainteresowania poszczególnymi programami telewizyjnymi zależał rozbiór wody w mieście - Marek Kalamon - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Panowie na stacjach wodociągowych byli najbardziej chyba obeznanymi w popularności programów telewizyjnych, sportowych czy seriali. Ponieważ od zainteresowania poszczególnymi programami telewizyjnymi zależał oczywiście rozbiór wody w mieście. Pamiętam, że takim przebojem, który paraliżował ruch w mieście był serial „Niewolnica Izaura" - produkcja malała do granic możliwości, wszyscy zasiadali i śledzili losy Izaury. Jak się serial skończył - dopiero się zaczynało. Jak się wszyscy do kranów dorwali, to niewydolni byliśmy, nawet do pół godziny nie można było utrzymać ciśnienia wyjściowego, ponieważ takie były potężne rozbiory. Po prostu pompownie nie były wydolne, takich pompowni nikt nie buduje na takie rozbiory, bo to jest bezcelowe na parę godzin. Z takich sportowych, to jak były...