Wygrany konkurs na dyrektora firmy Transbud w 1990 roku - Grzegorz Dębiec - fragment relacji świadka historii [TEKST]
kariera zawodowa, praca, firmy lubelskie, przedsiębiorcy związani z Lublinem, transformacja w Polsce Wygrany konkurs na dyrektora firmy „Transbud” w 1990 roku Przyszedł rok przemian – [19]90. Kadra w tej firmie była dość sędziwego wieku, ja byłem jeszcze młody chłopak, uważałem się za młodego – młody i gniewny. Zawsze chciałem awansować, zmieniłem sześć firm kiedyś, bo nie mogłem sobie poradzić z tym, że mój przełożony tak się zachowuje, a nie inaczej. Tak było za komuny, że nikt nie dążył do zmian, tylko zasiedzenie było, oby tylko przetrwać, oby tak to się kręciło, nie było mobilizacji. A ja zawsze chciałem coś robić i z tego tytułu miałem problemy z przełożonymi, bo im przeszkadzałem. Nie zmieniałem pracy [po to], żeby nie...