Życiowy błąd - Adam Adams - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Ja uważam, że ja zrobiłem błąd w moim życiu jedyny, że jakoś nie pojechałem stąd do Izraela i że nie mam mieszkania w Izraelu. Bo ja to mogłem bardzo łatwo zrobić. I ja uważam, że jako Żyd ja powinienem był to zrobić, nie tylko dla siebie, ale dla mojego syna i dla moich wnuków. Ja uważam, że to jest mój błąd życiowy. Zamiast mówić po hebrajsku, to oni mówią po hiszpańsku. Materialne sukcesy to są sukcesy życiowe. To znaczy, że jak ja dostałem pierwsze duże zamówienie to mi się zdawało, że ja jestem król. Sukces materialny jest esencją do życia, ale nie do satysfakcji własnej. My pieniądze wszyscy potrzebujemy, żeby żyć… Żeby żyć, to znaczy, żeby jeść, żeby się ubrać i żeby mieszkać wygodnie. Ale jak pan to osiągnie już, to pan widzi, że pan nic nie osiągnął. Teraz jestem za stary....