Praca w Lubelskim Wydawnictwie Prasowym - Andrzej Misztal - fragment relacji świadka historii [TEKST]
[Pracowałem również w] Lubelskim Wydawnictwie Prasowym [jako] fotolaborant. Mieściło się na Krakowskim Przedmieściu. W tej chwili jest tam [Krajowa] Szkoła Sądownictwa [i Prokuratury], w bramie po prawej stronie. Tam również spotkałem ciekawych ludzi. Miałem okazję poznać pana Jana Huzara. Bardzo ciekawy [człowiek]. Pierwszy fotoreporter „Kuriera Lubelskiego” Oczywiście spotkałem tam również pracujących pana Jana Trembeckiego i Mirka Trembeckiego (pan Jan może już nie pracuje zawodowo), [a także] Jacka Mirosława, Elizę Kwaśniewską, Monikę Siemion[-Dudek], fotoreporterów i dziennikarzy, którzy pracowali na przykład dla „Tygodnika Chełmskiego” „Tygodnika Zamojskiego” „Gromady –Rolnika Polskiego” „Kameny” To było takie środowisko. Bardzo ciekawi ludzie. Tu również [złapałem]...