Krajowa Agencja Wydawnicza – prowadziła ciekawą działalność - Andrzej Misztal - fragment relacji świadka historii [TEKST]
Potem udało mi się przenieść do Krajowej Agencji Wydawniczej. [W poprzedniej] pracy już nie mogłem się rozwijać. [Tam] na początku pracowałem jako fotokorespondent. Wykonywałem migawki z miasta, z regionu. Krajowa Agencja Wydawnicza prowadziła ciekawą działalność –[tworzyła] fotogazetki. Umieszczano [je] w każdym zakładzie pracy. Informowały o najważniejszych wydarzeniach społecznych, politycznych, kulturalnych w województwie. [Do] fotogazetek [robiono] powiększenia osiemnaście na dwadzieścia cztery centymetry. Zakłady pracy każdego miesiąca dostawały fotografie z krótkim komentarzem. Na zasadzie: co, gdzie, kiedy, jak, dlaczego… Komentarz [był] bardzo krótki. Dokopiowany do zdjęcia. Pakowaliśmy te pakiety w koperty i [wysyłaliśmy] do zakładów pracy. Tych pakietów...